Nest Protect – Wifi røykvarsler

Endelig har vi fått testet Nest Protect Wifi røykvarsler. Vi har gledet oss til dette en stund, røykvarslere er jo tross alt det vi driver med. Endelig er det noen som har laget en smart røykvarsler som også ser bra ut. Nest har nemlig gjort et så kjedelig produkt som en røykvarsler om til et supersmart produkt!. Og det er ikke hvilken som helst utvikler som står bak. Tony Fadell er mannen bak Nest, teknologiselskapet som relativt nylig ble kjøpt opp av selveste Google. Fadell regnes også som bak mannen Ipod. Og det må kunne sies å være en suksess!

2014-12-11 20.24.07

Nest er utvilsomt et stilig produkt, men dessverre har de fått mye kritikk for diverse småfeil, feilalarmer osv. Men jeg er trygg på at Nest er et selskap som kommer til å rette opp i dette. For med Nest er alt gjennomført, og meget lekkert gjort. Produktet ser bra ut, forpakningen lekker og funksjonaliteten er veldig god. Men om du trenger et slikt produkt er en annen sak.

En røykvarsler er først og fremst laget for å vekke deg om natten hvis det begynner å brenne. Om du er på ferie i Karibien når det skjer hjelper det lite at du får en notifikasjon på din smarttelefon om at alarmen har gått. Brannvesenet vil nok tvilsomt rykke ut basert på en notifikasjon fra Nest appen. Kanskje kan du få naboen til å stikke innom. Men det er stilig å ha muligheten. Bare pass på irritasjonsmomentet hvis du får mange feilalarmer og det vibrere i telefonen din hver gang. Det kan bli ulv ulv!

Første inntrykk

Første inntrykket av Nest er delt. Forpakningen er lekker og alt som følger med veldig gjennomført. Du blir kanskje litt overrasket over at produktet er ganske stort – så vær obs på at den synes veldig godt i taket.

2014-12-11 19.58.15 2014-12-11 19.59.05

Montering og oppsett

Oppsettet og tilknytningen mot wifi nettverket ditt er enkelt. De fleste vil klare dette både raskt og uten noen store problemer. Nest varslerne lager sitt eget wifi nettverk og knyttes deretter opp mot ruteren din. Varsleren monteres slik som de fleste andre røykvarslere. En brakett festes i taket med skruer og varsleren festes i braketten.

2014-12-11 20.02.07

Bruk

Det er her Nest Protect imponerer aller mest. Varsleren er så enkel i bruk, og funksjonene med tale og lys er veldig praktiske. Dessverre får man ikke norsk språk på talen så du må overleve med engelsk. Talen er klar og tydelig og varsleren gir deg beskjed om «smoke in the hallway» osv. Det praktiske LED lyset i røykvarsleren er også veldig praktisk og fungerer som et behagelig nattlys i ganger osv. om natten – utrolig praktisk. Du kan skru av og på lysfunksjonen via appen, men det tar et døgn før det oppdateres i varsleren ettersom Nest Protect ikke logger seg på wifi mer enn èn gang i døgnet (for batteriversjonen).

2014-12-11 20.24.13

Vil vi anbefale Nest Protect?

Først og fremt er Nest Protect et stilig produkt. Men om folk flest har behov for alt det stilige er mer usikkert. Nest Protect er kult,  men spørsmålet er om det er funksjoner som du faktisk trenger. Det finnes andre røykvarslere som gjør en like god jobb, som også er betydelig mindre i størrelsen – men de mangler tilkoblingen til smarttelefon.

Skrevet av

sikkerheten-selv.no

Sikkerheten-selv.no er hele Norges sikkerhetsbutikk på nett. Vi tilbyr et av Skandinavias største utvalg av sikkerhetsprodukter fra anerkjente leverandører over hele verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *